Galaktinen Imperiumi Wikia
Advertisement

Avaruuspioneerien käsikirja[]

Kuinka rakennan avaruusaluksen?[]

Avaruusaluksen rakentamiseen tarvitset resursseja, joihin suositellaan terästä ja lasia. Hyvä avaruusalus on helppo ohjattava sekä kätevä ja turvallinen.

Ensiksi sinun tulee rakentaa itse alus jossa on hyvä olla paineistaja ja tyhjiöpumppu, ilmalukko, arkkuja jos tarvitset säilytystilaa tavaroillesi sekä ohjaamon josta on helppo katsoa minne menet. Arkut eivät voi olla tupla-arkkuja ja avaruusaluksen ohjaamiseen tarvitset kyltin ja tikun. Yksi kyltti riittää ja tikulla ohjataan.

Ainut pakollinen kyltti on kyltti, jonka korkeimmalle riville laitat sanan " Avaruusalus " (ilman lainausmerkkejä) eikä muuta. Jos mielestäsi aluksesi ei kaipaa muita ominaisuuksia. Voit omia avaruusaluksesi itsellesi oikea klikkaamalla tikulla "avaruusalus" -kylttiä. Liikkuaksesi sinun tulee oikea klikata suuntaa jonne haluat mennä. Avaruusaluksella voi mennä oikealle, vasemmalle, eteen, ylös, eteen ylös, jne.

Asteroideihin ja muihin aluksiin ja asemoihin ei ole suositeltavaa törmätä. Törmäyksen jälkeen saatat huomata ettei aluksesi ole kuten oli ollut, ja siitä saattaa puuttua palikoita. Sinun tulee irroittaa aluksesi kaikesta ylimääräisestä eikä aluksen materiaali-valinnaksi suositella mukulakiveä tietyistä syistä.

On suositeltavaa, että jos avaruusaluksessasi on reaktori joka toimii niin rikot sen ja laitat sen reppuusi tai arkkuusi koska muuten se lakkaa toimimasta ja tarvitset uuden reaktorin. Tupla-arkut ovat myös ongelmallisia jonka takia sinun tulee laittaa vain yksittäisiä arkkuja. Tavarat eivät häviä arkuista liikkumisen aikana ja jos pelaaja seisoo avaruusalukseesi kuuluvalla blockilla niin hän liikkuu myös avaruusaluksen mukana.

Kuinka saan tavaroita?[]

Kaikki tavarat ja esineet joita on mahdollista saada, valmistetaan replikaattoreilla. Kaikkia muita blockkeja paitsi punakivi ja punakivivahvistin (jne) voidaan rikkoa vain purkurälläkällä.

Kuinka saan raaka-aineita replikointia varten?[]

Jotta voisit saada raaka-aineita replikointia varten, sinun tulee käydä jossain josta saa raaka-aineita kuten kasvihuoneesta saa orgaanista tuotetta, viljaa tai avaruudesta platinaa, lyijyä, terästä jne. jotta voisit kerätä niitä ja selviäisit avaruudesta, niin replikointihuoneessa saa ilmaiseksi purkurälläkän ja kokonaisen avaruuspuvun.

Selviytyminen ja liikkuminen avaruudessa[]

Liikkuminen avaruudessa saattaa olla joillekkin vaikeampaa kuin toisille, koska he eivät tiedä avaruuden fysiikkaa. Avaruudessa ei voi juosta, mutta siellä voi kiihdyttää vauhtiaan. Jos vauhti kiihtyy liian lujaksi omaan mieleesi, niin kiihdytä vastakkaiseen suuntaan minne olet menossa (Esim. jos menet eteenpäin, kiihdytä taakse pysähtyäksesi) Sama koskee siihen että jos kiihdyt ylöspäin, koita kiihtyä alaspäin. Jos yrität laskeutua esimerkiksi asteroidille liian kovalla vauhdilla, tulet loppujen lopuksi sinkoamaan poispäin törmäys kohdasta, joten ole varovainen kiihdytyksesi aikana. Suositusten mukaan älä poistu avaruusasemalta ennenkuin sinulla on alus, energiaa sekä replikaattori mukanasi ja ruokaa sekä muuta jota selviämiseen tarvitsee. Ilman alusta ja energiaa kaukana avaruusasemalta ei pärjää, koska energian avulla pystyy craftaamaan ja ilman craftausta serverillä ei ole hyötyä resursseista (paljoakaan).

Mistä saan ruokaa?[]

Ruokaa saa usealla tavalla, mutta yleensä siihen tarvitaan replikaattori. Voit hankkia viljaa spawnin kasvihuoneesta tai mukulakiveä avaruudesta saadaksesi ruokaa.

Jos teet viljasta ruokaa, niin laita viljasi replikaattoriin, paina terminaalia ja valitse "Elintarvikkeet" > "Ravintogeeli" ja paina nappia. Jos sinulla ei ole viljaa, mutta sinulla on mukulakiveä, niin laita mukulakivet replikaattoriin, paina terminaalia ja valitse "orgaaniset" > "multa" ja paina nappia. Mullan saatuasi laita ne replikaattoriin, paina terminaalia ja valitse "Elintarvikkeet" > "Ravintogeeli". Ruoka ilmestyy replikaattorin päälle, mutta usein tavara voi lennähtää vähän kauemmaksi. Nämä ovat helpoimmat tavat. Viljan rikkomiseen tarvitset kuitenkin purkurälläkän tai Olkinaattori 9000:nen ja muista aina istuttaa siemenet takaisin kasvihuoneessa.

Ravintogeeli on toistaiseksi serverin ainutta ruokaa.

Miksi elämäni eivät palaudu ja mitä voin tehdä asialle?[]

Sydämesi eivät palaudu normaalisti, vaikka sinulla olisi täydet ruokapalkit. Sinun täytyy etsiä elvytystankki ja parantua siellä rauhassa. Elvytystankkia ei vielä voi tehdä, mutta spawnin konehuoneesta löytyy yksi.

Sinun täytyy päästä elvytystankin sisälle parantuaksesi. Parannus ei tapahdu silmänräpäyksessä, vaan sinun pitää olla kärsivällinen. Toiset saattavat parantua nopeammin kuin toiset.

Kun poistut elvytystankista, sinä oksennat ja sinulle tulee Hitaus III sekä Nälkä joidenka kesto riippuu siitä, kuinka pitkään olet ollut elvytystankissa.

Advertisement